Alternatīvi #6

Sniedze Prauliņa

Sniedze ir flautiste, Ave Sol kora dziedātāja un solomāksliniece. 
Ar saviem albumiem nominēta „Zelta Mikrofons” kategorijā „Labākais vokālās un kora mūzikas albums” 2015, 2018. gadā. 2018 gadā nominēta arī kategorijā „Gada albums”. Sniedzes tēvs ir Uģis Prauliņš, kas ir komponists, mūziķis un Latvijas Komponistu savienības prezidents (2004-2009). 
  Sniedze ir izdevusi divus studijas albumus - Intro (2014), Inkrustrācija (2017)

Par albumu ''Intro'': Albumā iekļautas Sniedzes oriģināldziesmas un tautasdziesmas apdare korim un instrumentālajam pavadošajam sastāvam.  2014. gada vasarā ar šī albuma dziesmām norisinājās tūre Francijā koru mūzikas festivālā Marseļā. Albums ticis nominēts „Zelta Mikrofons 2014“ kā labākais vokālās un kora mūzikas albums. 

Par albumu ''Inkrustrācija'': Albums ir romantiska un kvēpaini tumša sapņa inkrustācija šajā izplatījuma audumā, kura izpaužas 12 skaņdarbos un 12 stāstos, ko paspilgtina arī mākslinieces Haneles Zanes Putniņas noformējums - grafikas (linogriezums, tuša).  Daļu īpašās albuma noskaņas rada instrumenti - izmantojot balsi, dažādas flautas, sintezatorus, klavihordu, klavesīnu un citus instrumentus. Albumā izmantoti S.Prauliņas, E. Šubrovska un K. Elsberga vārdi, ir arī atsauce uz tautasdziesmu “Bēdu manu lielu bēdu”, kā arī albumā ir dzirdama Latvijā dažādās aprindās pazīstamā ansambļa “Manta” dziesmas “Nāve Jūras malā” kaverversija.

Comments

Popular posts from this blog

Kur pirkt plates?

Ingus Baušķenieks

Cilvēki ar ragiem uz galvas (Jamiroquai)