Kur pirkt plates?

Plates, plates... Vinila platēm nākot atpakaļ modē rodas jautājums:''Kur tad tās var nopirkt?'' 
 Ir divi veidi, kā iegādāties plates:


  1. Plašu pirkšana mūzikas veikalos, tirdziņos un no privātpersonām klātienē.
  2. Plašu pasūtīšana no mūzikas veikaliem un privātpersonām.
Ja vēlies iegādāties jaunas plates, tad visbiežāk izdevīgākais variants ir otrais, taču ja ir vēlme pirkt lietotas plates ar savu vēsturi, tad abi varianti būs tev labi. 
Lapas plašu un to aksesuāru pasūtīšanai uz Latviju, ko es iesaku:
  1. Banquet Records(Anglija)
  2. Norman Records(Anglija)
  3. Amazon.co.uk(Anglija)
  4. Amazon.de(Vācija)
  5. Discogs(Visa pasaule)
  6. Ebay(Visa pasaule)
  7. Bagsunlimited.com(ASV)
  8. HHV.de(Vācija)



HHV Pasvītroju, jo tas ir mans nesenais atklājums un šobrīd manuprāt izdevīgākā plašu online iegādes vieta. Šis izdevīgums slēpjas sūtīšanas izmaksās. Lielākajā daļā šajās lapās par katru pasūtīto plati jāmaksā noteikta summa par sūtīšanu, kas platēm salīdzinot ar CD un kasetēm ir diezgan liela. HHV par sūtīšanu ir jāmāksā 10EUR, kas nozīmē, ka vari pasūtīt kaut vai 10 plates, bet tik un tā būs klāt pie plašu cenas būs jāmaksā tikai 10EUR par sūtīšanu un savas plates iegūsi ātri savā īpašumā ar kurjera starpniecību.



Discogs ir sava veida Ebay tikai ar mūzikas ierakstiem. Princips salīdzinot ar Ebay ir pilnīgi vienāds. Tu vari iegādāties lietotas un jaunas plates kā arī tev ir iespēja pašam tirgot plates ar interneta starpniecību. Pats labākais manuprāt Discogs ir tas, ka tu vari ievadīt savu mūzikas kolekciju, kas tev būs vienmēr pieejama viegli pārskatāmā viedā. Ja būsi ievadijis visu savu kolekciju, tad vietne novērtēs aptuveno kolekcijas vērtību.

Iesaku, ja esi izlēmis pirkt kādu plati salīdzināt cenas visās šajās vietnēs un atrast sev izdevīgāko.

Protams iepirkšanās internetā nekad nepārspēs to pieredzi, ko tu iegūsi iepērkoties veikalos un tirdziņos klātienē. Bieži vien jaunākās plates šajos veikalos būs dārgākas, taču manuprāt ir vērts pārtērēt tos dažus eiro lai klātienē redzētu šo izvēli un plašu kvantumus. Man vislabāk patīk lietoto plašu kastes, kur var atrast dažādus ''Dārgumus''

Kur pirkt plates klātienē?
  1. Upe
  2. Randoms
  3. Dažādos tirdziņos 
  4. Forumi
  5. Facebook grupas (Iesaku ''Vinila mānija'' grupu)

Veiksmīgu iepirkšanos!

Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

Ingus Baušķenieks

Cilvēki ar ragiem uz galvas (Jamiroquai)