Joprojām neprātīgs (YG)

Keenon Daequan Ray Jackson, profesionāli pazīstams kā YG, ir amerikāņu reperis, kas pasaulē pieteicis sevi ar albumu ''My Krazy Life''. Pirms albuma izlaišanas, viņš ir ierakstījis tādas dziesmas, kā ''Toot and Boot It'', ''My Nigga'' un ''Who Do You Love?'', kas bruģēja viņa ceļu uz debijas albumu.  YG savu muzikālo karjeru uzsāka sniedzot priekšnesumus ar draugiem, kamēr bija augstskolā un ieguva reputāciju. Lai iegūtu lielāku auditoriju, YG sāka augšupielādēt dziesmas YouTube. Iekļušana ''Karstajā 100'' palīdzēja viņam noslēgt līgumu ar Def Jam ierakstiem. Gadu laikā viņš izlaida virkni miksteipu, kas bija veiksmīgas. Viņa karjera sasniedza jaunus augstumus ar debijas albuma iznākšanu. 
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Keenons mīlēja mūziku jau no pašas bērnības. Augot nelabvēlīgā ģimenē mūzika bija vienīgais veids, kas nodrošināja viņam vajadzīgo atelpu. Kā pusaudzis viņš sāka rakstīt dziesmas un spēlēt klubos. Talantīgs, smagi strādājošs, viņš drīz sāka iegūt savu popularitāti un ap 400 cilvēkiem iegriezās klubos lai dzirdētu viņu.

Pirmo miksteipu, ''4Fingaz'' viņš ierakstīja tikai 18 gados. Nākošajos gados YG ierakstīja pāris citus singlus un miksteipus. Viņa centība beidzot nesa augļus, kad singls ''Toot It and Boot It'' sasniedza 67. vietu ''Billoard Hot 100'' topā un tas palīdzēja viņam noslēgt līgumu ar ''Def Jam Records'' ierakstu studiju.  Turpinājumā viņš ierakstīja tādus miksteipus, kā ''The Real 4Fingaz'', ''Just Re'd Up 2'' un ''4 Hunnid Degreez''

2013. Gadā viņa singls, ''My Nigga'' bija izlaists. Kopā ar Jeezy un Homie Quan, tas sasniedz 19. vietu Amerikas Billboard Hot 100. Singls uzvarēja BET Hip-Hop balvu par labāko duetu vai grupu 2014. gadā. ''My Nigga''  sekoja tādi singli, kā ''Left, Right'' un ''Who Do You Love?'' ar Dreiku. Aplaimots ar panākumiem viņš beidzot izlaida savu debijas albumu, ''My Krazy Life'', 2014. gada 18. martā. Albums ieguva milzīgu popularitāti. Tas ieguva 2. vietu ''Billboard 200'' un ieguva platīna disku 2017. gadā.


YG Otrais studijas albums ''Still Brazy'' tika ierakstīts 2016. gada jūnijā. Tajā piedalījās tādas hip hopa zvaigznes, kā Lil Wayne, Drake, Nipsey, Hussle un Slim400. Tāpat, kā tā priekšgājējs, albums guva lielu popularitāti un ieguva 6. vietu ''Billboard 200''. Albums saņēma pozitīvas atsauksmes arī no kritiķiem.

YG Ir slavens ar saviem pretrunīgajiem dziesmu vārdiem. Viņa dziesma ''Meet the Flockers'' no albuma ''My Krazy Life'' tika kritizēta par cilvēku iedrošināšanu ielauzties ķīniešu mājās un viņš tika apsūdzēts par kultūras vardarbības veicināšanu. 2017. gadā tika arestēti trīs vīrieši par vairākām zādzībām San Fernando ielejā. Vīrieši atzinās, ka zādzības tika veiktas iedvesmojoties no dziesmas vārdiem.

Keenons brīvajā laikā ir arī filmējies tādās filmās, kā ''We The Party'', ''Mac & Devin Go to High School'', ''White T''  un ''Blame It On the Streets''.

 

Comments

Popular posts from this blog

Kur pirkt plates?

Ingus Baušķenieks

Cilvēki ar ragiem uz galvas (Jamiroquai)