Futūristiskie Roboti (Daft Punk)

Attēlu rezultāti vaicājumam “daft punk”
Daft Punk ir franču elektroniskās mūzikas grupa, kas izveidojusies 1993.gadā. Daft Punk izbauda tikai labākos mūziķu  slavas aspektus. Viņiem ir ļoti pazīstami albumi, viņi gūst daudz atzinības. Viņiem ir vairāku miljonu budžets un ir milzīgs fanu daudzums. Bet viņi var staigāt pa jebkuras lielpilsētas ielām nepazīti. Tas ir dzīvesveids, kādu tikai daži mūziķi var piekopt. 


Daft Punk projekta pirmsākumi


Thomas Bangalter un Guy-Manuel de Homem-Christo satikās pamatskolā, Parīzē 1987. gadā, kad viņiem bija 12 gadi. Ātri viņi kļuva par draugiem un viņus satuvināja vienādā gaume filmās un mūzikā, kas toreiz bija Beach Boys, Maikls Džeksons un Andy Warhol filmas.


17 Gadu vecumā viņi izveidoja savu pirmo grupu ar nosaukumu Darlin' (cieņas izteikšana Beach Boys dziesmai ar tādu pašu nosaukumu). Viņi ierakstīja vienu singlu, sauktu ''Cindy So Loud.''  Viņi diemžēl saskārās ar kritiku, bet  negatīvās atsauksmes Britain's Melody Maker izrādijās liktenīgas, kad viņi novērtēja viņu singlu kā ''daft punk'' (muķīgais panks). Duets pieķērās pie šīs frāzes.

Roks ir miris. Šajā laikā, roks Parīzē vairāk nebija tik populārs. Parīzē ienāca reivs. Kad Bangalters un de Homems-Christo iemīlēja reivu, tad viss mainījās. ''Tas bija enerģiskāk: cilvēki smaidīja,'' Bangalters teica EDM žurnālam. ''Tad mēs atklājām Detroitas un Čikāgas saturu.'' Viņi sāka pētīt elektrisko mūziku, kā Primal Scream un the Orb.

Viņi beidza grupas Darlin' darbību un grupas ģitārists Laurent Brancowitz devās indie roka grupas meklējumos Fēniksā. Grupa ir turpinājusi šķērsot ceļus, visievērojamākā tikšanās bija, kad Daft Punk parādījās, kā pārsteiguma viesis 2010. gada Fēniksas šovā. 

Pirms ķiverēm. EuroDisney 1993 apmeklējuma laikā, duets satika Soma tehno izdevniecības vadītājus. Daft Punk viņiem iedeva demo, kas saturēja dziesmu ''New Wawe''. Vēlāk šī dziesma kļuva par dueta pirmo singlu. Grupa ierakstīja tās pirmos divus studijas albumus, Homework un Discovery, Bangaltera guļamistabā. Viņi ''izgāja'' cauri visam skaņu spektram lai atrastu ideālo skaņu.

Savas pirmās uzstāšanās viņi pavadīja aiz dažādām maskām, kā piemēram klaunu maskām. Atsaucoties uz Rolling Stone, viņi dažas uzstāšanās ir aizvadījuši pat ar melniem maisiem uz galvas un pirmajām viņu ķiverēm bija mati.

''Dažreiz,'' Bangalters teica EDM Magazine, ''Es domāju, ka deju mūzika ir pārāk auksta. Mēs to neņemam pārāk nopietni.''

Kļūstot par robotiem duets nepieņēma robotu personības līdz viņu otrā albuma, Discovery, izlaišanai, kas ievirzīja viņu mūziku synth-pop teritorijā.

Attēlu rezultāti vaicājumam “daft punk”''Mēs ierakstījām dziesmu un mūsu sampleris salūza, un bija arī dzirksteles,'' Bangalters stāstīja ''Mēs mazliet cietām, tāpēc mums bija jāuztaisa maza operācija un tad mēs kļuvām par robotiem.''

Izrādījās, ka tas simbolizēja jaunu sākumu. ''Viss tika izdzēsts, mums viss bija jātaisa no jauna.''

Ķiveru vienīgais uzdevums nav identitātes slēpšana, tas ir arī nozīmīgs mākslinieka identitātes aspekts.

''Mēs neesam izpildītāji, mēs neesam modeļi - tas nebūtu interesanti cilvēkiem, ja viņi redzētu mūsu sejas, bet roboti aizrauj cilvēkus'' 

Comments

Popular posts from this blog

Kur pirkt plates?

Ingus Baušķenieks

Cilvēki ar ragiem uz galvas (Jamiroquai)