Altenatīvi #3

Bērnības Milicija

Bērnības Milicija ir latviešu indīroka grupa, kas uzsāka muzicēt 2002. gadā. Sākumā grupā bija Juris Simanovičs (ģitāra, bass, balss) un Aiga Upiniece (bass, bungas), bet vēlāk pievienojās arī Liene Hapanioneka (bungas un sitamie instrumenti) un Indra Lazdiņa (akordeons, balss, klavieres). 
    Drīz vien 2003. gada beigās ''Tornī'' tiek ierakstīts un izdots pirmais albums ''Mūzika dejām''.

          Pēc diviem gadiem 2005. gadā grupa ieraksta savu otro studijas albumu, kas tiek ierakstīts LR1 studijā un izdots tiek 2008. gadā ar nosaukumu ''Naktī guļot uz muguras''. Šajā albumā grupai īslaicīgi pievienojas arī Roberts Gailītis (saksafons) un Inga Tomsone (vijole). Arī šo albumu izdod ''Tornis''

    2009/10. gadā grupas sastāvs mainās paliekot Jurim Simanovičam un Aigai Upiniecei, klāt nākot Aigaram Valdmanim (bungas). Ar šādu grupas sastāvu tiek ierakstītas četras dziesmas ''Tornī'', kuras vēlāk turpat ''Tornī'' tiek izdotas kā EP albums ''Nevieta''

          Pāris mēnešus pēc ''Nevieta'' izdošanas grupai pievienojas Filips Derums (taustiņi, bass). Pēc salīdzinoši liela pārtraukuma 2013. gadā Bērnības Milicija izdod savu ceturto albumu ''Dzeriet van Hutena kakao!'', kuru ieraksta ''Lomika'' pārvaldītajā ''Hodila studio'' un izdod zem biedrības HI paspārnes.

          2017. gadā negaidīti tiek izdota jauna dziesma ''Brilles'' (Ierakstīts Hodila studio), kas drīz vien iekļūst Radio NABA topā. Grupa reizē ar dziesmu nodod pārdošanā arī modīgus t-kreklus, kas ātri vien tiek izpirkti.
No kreisās: Juris Simanovičs, Filips Derums,
 Aiga Upiniece, Aigars Valdmanis


          Trīs no četriem albumiem šobrīd ir pieejami fiziskā formātā bandcampā. Visi albumi digitāli ir pieejami gan bandcamp, gan citās mūzikas straumēšanas vietnēs.

Comments

Popular posts from this blog

Kur pirkt plates?

Ingus Baušķenieks

Cilvēki ar ragiem uz galvas (Jamiroquai)